Kibbeling 3.0
Benodigdheden:
- 1 kg kabeljauw of skrei
- LetzQ Award Winning Chicken Rub
- saus naar keuze (Grate Goods Alabama White of een lekkere knoflook saus)
- rookhout kers
- 2 eieren
- pak cornflakes
Stap 1 : Maak je bbq klaar voor indirecte garing ongeveer 100 graden ( oven kan natuurlijk ook ), en voeg een handje kers chips toe. ( dit dan weer niet in de oven)
Stap 2: Snij de kabeljauw in mooie grote blokken en rol de blokken door de LetzQ Chicken Rub.
Stap 3: Klop de eitjes los in een schaaltje en dompel de stukken kabeljauw in het ei.
Stap 4: Kruimel de cornflakes in een schaal en rol de stukken kabeljauw er doorheen zodat er een mooi laagje om heen zit.
Stap 5: Gaar de kabeljauw in gedurende 45 minuten gaar tot een kern van ongeveer 60 graden.
Haal de kibbeling uit de BBQ, of de oven, en serveer met de saus naar keuze
Geniet en lik je vingers er lekker bij af!
Tip i.p.v. Kabeljauw kan je dit natuurlijk ook met kip of varkensvlees doen 😉
Gaar de kip dan door tot minimaal 72 graden of het varken tot 70 graden.