De Perfecte Steak
Benodigdheden:
- Een paar mooie Rib eye
- LetzQ Award Winning Beef Rub
Stap 1: Strooi de rib eye in met LetzQ Beef Rub, laat dit even intrekken tot de rub vochtig is geworden
Stap 2: Maak je bbq klaar voor directe garing ongeveer 250 graden, gebruik voor het perfecte resultaat een gietijzer rooster. (gasfornuis met pan kan natuurlijk ook)
Stap 3: Gril de rib eye afhankelijk van de dikte in ongeveer 8 minuten mooi bruin tot een kern van ongeveer 52 graden en haal deze uit de BBQ of pan.
Stap 4: Laat de rib eye rusten op de plank en dek eventueel lichtjes af met aluminium folie voor ongeveer vijf minuten. (hierdoor kunnen de sappen in het vlees zich weer mooi verdelen en blijft hij sappiger)
Stap 5: snij de rib eye tegen de draad in en verdeel over de borden
Geniet en lik je vingers er lekker bij af!
Tip: Bak een paar mooie frieten en bestrooi deze met LetzQ Award Winning Beef Rub zodra deze klaar zijn, en serveer deze bij de ribben.