Spare ribs

Benodigdheden:

  • Een paar mooie dik bevleesde ribben
  • LetzQ Award Winning Chicken Rub
  • LetzQ Award Winning Pork Rub
  • Saus naar keuze (Grate Goods Kansas City Red of Turn Pike Smokers)
  • Rookhout kers
  • Roomboter
  • Bruine basterd suiker

Stap 1: verwijder het membraam ( vlies ) van de ribben en smeer de ribben in met LetzQ Chicken Rub, laat dit even intrekken en als de rub vochtig is geworden bestrooi deze dan ruim met de LetzQ Pork Rub en laat de rubs dan een paar uurtjes intrekken in de koeling.

Stap 2: Maak je bbq klaar voor indirecte garing ongeveer 100 graden (oven kan natuurlijk ook), en voeg een handje Kers Chips toe. (dit dan weer niet in de oven)

Stap 3: Leg de ribben in de BBQ of oven voor ongeveer drie uur

Stap 4: Haal na drie uur de ribben uit de BBQ of oven en pak leg deze op een vel aluminium folie, doe ongeveer 50 gram roomboter op de rib en bestrooi met ongeveer een eetlepel bruine suiker, vouw de folie dicht en gaar de ribben verder voor ongeveer 2 uur.

Stap 5: Haal de ribben uit de BBQ of oven en verwijder de aluminium folie, smeer de ribben ruim in met de saus naar keuze en leg deze wederom voor ongeveer een uur terug in de BBQ of oven.

Haal de Ribben uit de BBQ of de oven en serveer met de saus naar keuze

Geniet en lik je vingers er lekker bij af!

Tip: Bak een paar mooie frieten en bestrooi deze met LetzQ Award Winning Beef Rub zodra deze klaar zijn, en serveer deze bij de ribben.